Het Verhaal achter "Van Dolle Doezenpret"

Wij, Peter en Rosita, hebben ondertussen 3 volwassen kinderen en 4 geweldige kleinkinderen. We wonen in de buurt van Antwerpen in België.

Na een paar poedeltjes te hebben gehad waren we begin jaren 90 op zoek naar een ander ras.
We vonden de Briard wel erg leuk maar met 3 kinderen ook nog een Briard in de auto leek ons wat veel. En zo kwamen we bij de schapendoes. De does is wat kleiner, vrolijk en speels en erg goed met kinderen.

Na wat zoekwerk konden we in Nederland op de wachtlijst en na een tijdje kregen we telefoon uit Friesland. Er was een pup voor ons.
Met zijn allen gaan kijken en enkele weken later huppelde Eyka hier vrolijk rond in huis en tuin.

Een paar jaar later waagden we ons aan een éérste nestje en dat was zo leuk dat we dat daarna nog af en toe zijn blijven doen.
Wanneer er hier pupjes komen wordt onze leefruimte omgebouwd zodat we alles goed in de gaten kunnen houden en de pups mee opgroeien in ons gezin.

De kinderen, kleinkinderen en iedereen die op bezoek komt kunnen volop knuffelen en spelen met de hondjes, wat ze dan ook uitgebreidt doen.
Als de pups oud genoeg zijn en het weer laat het toe dan kunnen ze in de tuin alles gaan ontdekken wat ze dan ook geweldig vinden. Allemaal nieuwe geluiden en geuren. Prachtig om te zien.